Eroarea „No Hard-Disk drive found”

Această eroare apare de obicei la sistemele dotate cu hard-disk-uri SATA, în special pe laptopuri. Există două metode pentru a rezolva această problemă, pe care le voi dezvolta în cele ce urmează.

Metoda Floppy

Mai întâi voi prezenta metoda floppy, deoarece este cea mai rapidă dacă aveţi deja instalat un floppy drive şi dispuneţi de o dischetă.

Descărcaţi Floppy Creator de aici.

Extargeţi executabilul din arhivă, inseraţi o dischetă şi executaţi programul, urmând instrucţiunile pentru a crea “F6 Driver Floppy.”

Ataşaţi floppy drive-ul la laptop sau PC.

Pentru a putea boota de pe CD, vor trebui făcute câteva modificări în BIOS-ul computerului (schimbarea ordinii de bootare, alegând unitatea CD sau DVD ca fiind prima).

Bootaţi computerul cu ajutorul discului de instalare Windows XP. Una dintre primele instrucţiuni, imediat ce apare ecranul albastru, va fi să apăsaţi tasta F6 pentru a folosi un driver de pe floppy.

Apăsaţi tasta F6 şi inseraţi discheta cu driverul. Windows nu vă va anunţa însă dacă lucrurile au decurs în mod normal, ci va continua să instaleze pentru o perioadă. După o perioadă de timp, Windows vă va cere driver-ul, iar după selectare nu scoateţi discheta, deoarece Windows-ul o va folosi pe perioada instalării.

Windows vă va cere unde doriţi să instalaţi sistemul de operare. Urmăriţi instrucţiunile pentru a formata hard-disk-ul (puteţi alege „Quick Format” pentru ca instalarea să se realizeze mai rapid).

După ce s-a terminat instalarea Windows-ului, va trebui să instalaţi driver-ele ce v-au fost oferite odată cu computer-ul.

Metoda creării unui CD boot-abil care să conţină şi driver-ele pentru HDD

Această metodă se adresează utilizatorilor mai avansaţi şi este utilă celor care nu mai au floppy drive.

Prima dată descărcaţi şi instalaţi nLite (necesită .NET Framework 2.0, probabil că îl aveţi deja, dar dacă nLite nu funcţionează descarcati-l)

Acum descărcaţi şi extrageţi aceste drivere într-un director ca C:\Drivers-temp\

Inseraţi discul de instalare Windows XP şi opriţi AutoRun dacă apare.

Deschideţi nLite, apăsaţi next în fereastra care a apărut şi daţi calea către CD. Programul vă va întreba unde să salveze fişierele de pe disc şi puteţi folosi un director ca C:\XP-temp\ pentru aceasta.

În fereastra Presets, apăsaţi din nou butonul Next. Acum selectaţi butoanele Drivers şi Bootable ISO apoi apăsaţi Next

În fereastra Drivers apăsaţi Insert, apoi Multiple Driver Folder. Arătaţi calea spre directorul unde aţi instalat driverele slipstream (C:\Drivers-temp\) apoi apăsaţi OK.

În fereastra Select multiple drivers to integrate va trebui să selectaţi calea către drivere din partea de sus a ferestrei (ca C:\Drivers-temp\) apăsând o data, apoi selectaţi “OK”.

În fereastra Driver Integration Options la Textmode integration options alegeţi toată lista dând click mai întâi pe primul item apoi, ţinând apăsat butonul Shift, selectaţi ultimul item. Având toată lista selectată, apăsaţi butonul OK de jos.

Ajuns înapoi la fereastra Drivers, apăsaţi Next. Fereastra Apply Changes ar trebui să apară, întrebând dacă vreti să porniti procesul şi apăsaţi Yes.

La finalizare proceului va trebui să apăsaţi din nou Next şi veţi fi duşi către ultima fereastră.

În fereastra Bootable ISO schimbaţi Mode din Create Image în Direct Burn. Inseraţi un CD blank pentru a copia fişierele. Din motive de siguranta, bifaţi şi Verify şi apoi apăsaţi Burn.

Pentru ca sistemul să poată boota de pe CD, pot fi necesare unele modificări în BIOS în ceea ce priveşte ordinea de bootare şi se va alege unitatea optică (CD sau DVD) ca fiind prima metodă.

Aceste metode ar trebui să vp ajute să instalaţi cu uşurinţă sistemul de operare pe propriul computer.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: